Smaki Naszych Wypieków

SMAKI TORTÓW


 
W STANDARDZIE


MALINOWY

bita śmietana i maliny
(skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna, maliny, cukier puder)
 
MIGDAŁOWY

bita śmietana w smaku migdałowym i płatki migdałów
(skład przełożenia: kremówka 30%, ekstrakt migdałowy, żelatyna, cukier puder)
 
 
ZA DOPŁATĄ (cennik)

BORÓWKOWY

bita śmietana, mascarpone, borówki
(skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, borówki, cukier puder)
 
CZEKOLADA DESEROWA

bita śmietana, mascarpone, rozpuszczona czekolada deserowa, cukier puder
(skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada deserowa 70%)
 
CZEKOLADA MLECZNA

bita śmietana, mascarpone, rozpuszczona czekolada mleczna - bez dodatkowego cukru
(skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada mleczna)
 
CZEKOLADA BIAŁA

bita śmietana, mascarpone, rozpuszczona biała czekolada bez dodatkowego cukru - BARDZO DELIKATNY smak białej czekolady
(skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada biała)
 
TRUFLOWY

bita śmietana, mascarpone, rozpuszczone cukierki truflowe - bez dodatkowego cukru
(skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, cukierki truflowe)
 
KOKOSOWY

mleczko kokosowe z puszki 82%, zblendowane orzechy nerkowca, nieco cukru pudru - OPCJA BEZMLECZNA
(skład przełożenia: mleczko kokosowe z puszki 82%, żelatyna, zblendowane orzechy nerkowca, cukier puder)


 
DODATKI

OWOCE -  maliny, borówki, wiśnie, banany, truskawki w sezonie
FRUŻELINA – malinowa, wiśniowa, truskawkowa, borówkowa, owoce leśne
CHRUPKA CZEKOLADOWA - płatki kukurydziane z rozpuszczoną czekoladą: mleczna, białą lub deserową. 
MASŁO ORZECHOWE - jedna warstwa masła orzechowego z kawałkami orzechów

 

BISZKOPTY 

do każdego smaku można dobrać dowolny biszkopt:

 
CIEMNY 

(jaja, kakao, cukier, mąka pszenna, mąka ziemniaczana)

 
JASNY

(jaja, cukier, mąka pszenna, mąka ziemniaczana)

 
BEZGLUTENOWY zawsze jasny

wychodzi puszysty i delikatny w smaku (jaja, cukier i mąka ziemniaczana - bez proszku do pieczenia)

Może zawierać śladowe ilości glutenu.

 BEZ JAJ KURZYCH - za dopłatą

na jajach przepiórczych (jaja przepiórcze, cukier, mąka pszenna, mąka ziemniaczana)

 

 Każdy tort można wykonać BEZ CUKRU, dodając zamiast niego KSYLITOL - za dopłatą. 


Uwzględniamy indywidualne nietolerancje pokarmowe i alergie. 

 


  SMAKI BABECZEK

CZEKOLADOWE

(skład: mąka pszenna, kakao, jaja, mleko, cukier, cukier waniliowy, masło, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, kawałki czekolady deserowej)

 

WANILIOWE

(skład: mąka pszenna, jaja, mleko, cukier, masło, wanilia)

 

DODATKI do wyboru: wisienki, malinki, borówki amerykańskiej,

orzecha nerkowca, kawałków czekolady deserowej, mlecznej lub białej, żurawiny

 

 SMAKI KREMÓW do babeczek

MAŚLANY WANILIOWY (można zabarwić na dowolny kolor)

(skład: masło prawdziwe 82%, cukier puder, ekstrakt waniliowy)

 

MAŚLANY CYTRYNOWY (można zabarwić na dowolny kolor)

(skład: masło prawdziwe 82%, cukier puder, sok z cytryny)

 

MAŚLANY Z KAKAO

(skład: masło prawdziwe 82%, cukier puder, kakao)

 

 Babeczki można udekorować dowolną dekoracją.

Samym KREMEM, białym, kolorowym, posypany posypką.  

Masą cukrową - na płasko

a nawet wydrukami jadalnymi

 

Dekoracje BITĄ ŚMIETANĄ

Nie używamy tutaj posypki cukrowej i elementów z masy cukrowej,

gdyż pod wpływem kontaktu z bitą śmietaną masa cukrowa się rozpuszcza.

Dekoracją tych babeczek mogą być: OWOCE, CZEKOLADA, SŁODYCZE, JADALNE KWIATY, WYDRUK NA OPŁATKU JADALNYM, …

 


SMAKI CAKE POPSÓW

CZEKOLADOWY - BROWNIE

(skład: margaryna do pieczenia, cukier, kakao, mąka pszenna, jaja, czekolada)

DEKORACJE

POLEWA KLASYCZNA CZEKOLADOWA (deserowa, mleczna lub biała)

POLEWA KOLOROWA LUB ŚNIEŻNO BIAŁA - na bazie CANDY MELTS

 


SMAKI CIASTEK RĘCZNIE DEKOROWANYCH

KRUCHE WANILIOWE

(masło 82%, cukier, mąka pszenna, proszek do pieczenia, jaja, ekstrakt waniliowy)


KRUCHE KAKAOWE

(masło 82%, cukier, mąka pszennaproszek do pieczenia, jaja,  kakao)


MIGDAŁOWE

(masło 82%, cukier, mąka pszennaproszek do pieczenia, jaja, prawdziwy marcepan, ekstrakt migdałowy)

 

DEKORACJA ręczna

lukier królewski waniliowy

(skład: białka jajek, cukier puder, ekstrakt waniliowy, barwnik spożywczy)

 

 

SMACZNEGO!!! :D