Smaki Naszych Wypieków

TORTY

LEKKIE

MALINOWY - bita śmietana z dużą ilością malin; (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna lub agar - agar do wyboru, maliny, cukier puder)

 

OWOCE LEŚNE - mus z bitej śmietany, frużeliny borówkowej i truskawkowej; (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna lub agar - agar do wyboru, frużelina borówkowa, frużelina truskawkowa, cukier puder)

 

TRUSKAWKOWY - mus z bitej śmietany i frużeliny truskawkowej (w sezonie, kawałki świeżych truskawek) (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna lub agar - agar do wyboru,, frużelina truskawkowa + świeże truskawki - w sezonie, cukier puder)

 

CZARNA PORZECZKA - mus z bitej śmietany i sosu z czarnej porzeczki; (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna lub agar - agar do wyboru, czarna porzeczka, cukier puder)

 

GRUSZKOWY - mus z bitej śmietany i sosu z gruszki Poir Williams; (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna lub agar - agar do wyboru, gruszka Poir Wliams, cukier puder)

 

MIGDAŁOWY - bita śmietana w smaku migdałowym i płatki migdałów / opcjonalnie: cienka warstwa frużeliny truskawkowej (skład przełożenia: kremówka 30%, ekstrakt migdałowy, żelatyna lub agar - agar do wyboru, cukier puder)

 

MANGO - mascarpone na kremówce oraz pulpa mango (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna lub agar - agar do wyboru, mascarpone, pulpa mango, nieco cukru pudru)

 

BORÓWKOWY - mascarpone na kremówce z dużą ilością borówki amerykańskiej (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna lub agar - agar do wyboru, mascarpone, borówki, cukier puder)

 

WEGAŃSKIE:

KOKOSOWY BEZMLECZNY - krem z mleczka kokosowego z puszki (skład przełożenia: mleczko kokosowe z puszki 82%, agar - agar do wyboru, cukier puder lub ksylitol puder do wyboru) 

 

PRINCESSA - krem z mleczka kokosowego z puszki zagęszczony zblendowanymi orzechy nerkowca (żelatyna lub agar - agar do wyboru, cukier puder lub ksylitol puder do wyboru, orzechy nerkowca)

 

MALINOWY - krem z mleczka kokosowego z puszki z dodatkiem malin (skład przełożenia: mleczko kokosowe z puszki 82%, agar - agar do wyboru, cukier puder lub ksylitol puder do wyboru, maliny) 

 

STRIACIATELLA - krem z mleczka kokosowego z puszki z czekoladą deserową (skład przełożenia: mleczko kokosowe z puszki 82%, agar - agar do wyboru, cukier puder lub ksylitol puder do wyboru, czekolada deserowa) 

 

SŁODSZE:

CZEKOLADA DESEROWA - mascarpone na kremówce z dodatkiem rozpuszczonej czekolady deserowej (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada deserowa 70%, nieco cukru pudru)

 

CZEKOLADA MLECZNA - mascarpone na kremówce z dodatkiem rozpuszczonej czekolady mlecznej - bez dodatkowego cukru (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada mleczna)

 

CZEKOLADA BIAŁA - mascarpone na kremówce z dodatkiem rozpuszczonej czekolady białej - BARDZO DELIKATNY smak białej czekolady (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada biała)



TRUFLOWY - mascarpone na kremówce, rozpuszczone cukierki truflowe - bez dodatkowego cukru (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, cukierki truflowe)

 

MASŁO ORZECHOWE - mascarpone na kremówce, prawdziwe masło orzechowe, kawałki orzeszków ziemnych 
(skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, masło orzechowe, orzechy ziemne)

 

ORZECHOWY - mascarpone na kremówce, pasta z orzecha laskowego 100% (skład: kremówka 30%, mascarpone, orzech laskowy 100%, cukier puder, żelatyna)

 

  DODATKI do wyboru:

OWOCE: maliny, borówki amerykańskie, truskawki, wiśnie

FRUŻELINY - warstwa na biszkopcie: wiśniowa, truskawkowa, borówkowa

CHRUPIĄCE KULECZKI od Callebaut: mleczna czekolada, biała czekolada, deserowa czekolada, solony karmel, owocowe

CHRUPKA - warstwa z wafli francuskich z pastą orzechową

 

BISZKOPTY do wyboru: 

KAKAOWY, JASNY, BEZGLUTENOWY, NA JAJACH PRZEPIÓRCZYCH (za dopłatą)

 

  Każdy tort można wykonać BEZ CUKRU, dodając zamiast niego KSYLITOL - za dopłatą. 

Każdy smak można zagęścić AGAR - AGAR zamiast żelatyny

 

Uwzględniamy indywidualne nietolerancje pokarmowe i alergie. 

NA ZAMÓWIENIE ZROBIMY TORT WEGAŃSKI

 

 BABECZKI

CZEKOLADOWE z nadzieniem opcjonalnie: frużelina borówkowa / frużelina truskawkowa / frużelina wiśniowa / budyń waniliowy / czekolada mleczna / czekolada biała / czekolada deserowa (skład: mąka pszenna, kakao, jaja, mleko, cukier, cukier waniliowy, masło, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, kawałki czekolady deserowej)

WANILIOWE z kawałkami czekolady deserowej lub nadzieniem opcjonalnie:  frużelina borówkowa / frużelina truskawkowa / frużelina wiśniowa / budyń waniliowy / czekolada mleczna / czekolada biała / czekolada deserowa / kajmak (skład: mąka pszenna, jaja, mleko, cukier, masło, wanilia)

MARCHEWKOWE - bezmleczne  skład: marchewki, jaja, cukier, mąka pszenna, olej roślinny, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cynamon

 

 Babeczki można udekorować dowolną dekoracją. Samym KREMEM, białym, kolorowym, posypanym posypką, dekoracją z MASY CUKROWEJ - na płasko lub 3D a nawet wydrukami jadalnymi. Szczegóły uzgadniane indywidualnie. Wycena indywidualna.


SMAKI CAKE POPSÓW

CZEKOLADOWY - BROWNIE połączone z mascarpone lub nutellą (wersja bardzo słodka) (skład: masło, cukier, kakao, mąka pszenna, jaja, czekolada)

WANILIOWE - na bazie ciasta waniliowego babkowego połączone z mascarpone (skład: jaja, jogurt naturalny, olej roślinny, mąka pszenna)

POLEWA KLASYCZNA CZEKOLADOWA (deserowa, mleczna lub biała)

POLEWA KOLOROWA LUB ŚNIEŻNO BIAŁA - na bazie CANDY MELTS

 

CIASTKA RĘCZNIE DEKOROWANE

KRUCHE WANILIOWE - (masło 82%, cukier, mąka pszenna, proszek do pieczenia, jaja, ekstrakt waniliowy)

KRUCHE KAKAOWE - (masło 82%, cukier, mąka pszennaproszek do pieczenia, jaja,  kakao)

MIGDAŁOWE - (masło 82%, cukier, mąka pszennaproszek do pieczenia, jaja, prawdziwy marcepan, ekstrakt migdałowy)

SMACZNEGO!!! :D