Smaki Naszych Wypieków
TORTY
LEKKIE
MALINOWY - bita śmietana z dużą ilością malin / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych** (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna, maliny, cukier puder)
OWOCE LEŚNE - mus z bitej śmietany, frużeliny borówkowej i truskawkowej / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych**(skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna, frużelina borówkowa, frużelina truskawkowa, cukier puder)
TRUSKAWKOWY - mus z bitej śmietany i frużeliny truskawkowej (w sezonie, kawałki świeżych truskawek) / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych** (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna, frużelina truskawkowa + świeże truskawki - w sezonie, cukier puder)
MIGDAŁOWY - bita śmietana w smaku migdałowym i płatki migdałów / opcjonalnie: cienka warstwa frużeliny truskawkowej / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych** (skład przełożenia: kremówka 30%, ekstrakt migdałowy, żelatyna, cukier puder)
MANGO - mascarpone na kremówce oraz pulpa mango / opcjonalnie: pojedyncze maliny / chrupiące kuleczki od Callebaut / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych** (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, pulpa mango, nieco cukru pudru)
BORÓWKOWY - mascarpone na kremówce z dużą ilością borówki amerykańskiej / opcjonalnie: chrupiące kuleczki od Callebaut / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych** (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, borówki, cukier puder)
KOKOSOWY BEZMLECZNY - krem z mleczka kokosowego z puszki / OPCJONALNIE MALINY/ BORÓWKI / orzechy nerkowca / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych** (skład przełożenia: mleczko kokosowe z puszki 82%, żelatyna, cukier puder)
SŁODSZE:
CZEKOLADA DESEROWA - mascarpone na kremówce z dodatkiem rozpuszczonej czekolady deserowej / opcjonalnie: maliny / wiśnie / warstwa frużeliny wiśniowa lub chrupiące kuleczki od Callebaut / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych** (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada deserowa 70%)
CZEKOLADA MLECZNA - mascarpone na kremówce z dodatkiem rozpuszczonej czekolady mlecznej - bez dodatkowego cukru / opcjonalnie: maliny / borówki / frużelina borówkowa / chrupiące kuleczki od Callebaut / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych** (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada mleczna)
CZEKOLADA BIAŁA - mascarpone na kremówce z dodatkiem rozpuszczonej czekolady białej - BARDZO DELIKATNY smak białej czekolady / opcjonalnie: maliny / borówki / warstwa frużeliny borówkowej / chrupiące kuleczki od Callebaut / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych** (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada biała).
TRUFLOWY - mascarpone na kremówce, rozpuszczone cukierki truflowe - bez dodatkowego cukru / opcjonalnie: frużelina wiśniowa / wiśnie / borówki / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych** (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, cukierki truflowe)
MASŁO ORZECHOWE - mascarpone na kremówce, prawdziwe masło orzechowe, kawałki orzeszków ziemnych / BISZKOPT: ciemny / jasny / bezglutenowy* / na jajach przepiórczych**
(skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, masło orzechowe, orzechy ziemne)
*) może zawierać śladowe ilości glutenu
**) za dopłatą
Każdy tort można wykonać BEZ CUKRU, dodając zamiast niego KSYLITOL - za dopłatą.
Uwzględniamy indywidualne nietolerancje pokarmowe i alergie.
BABECZKI
CZEKOLADOWE z nadzieniem opcjonalnie: frużelina borówkowa / frużelina truskawkowa / frużelina wiśniowa / budyń waniliowy / czekolada mleczna / czekolada biała / czekolada deserowa (skład: mąka pszenna, kakao, jaja, mleko, cukier, cukier waniliowy, masło, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, kawałki czekolady deserowej)
WANILIOWE z kawałkami czekolady deserowej lub nadzieniem opcjonalnie: frużelina borówkowa / frużelina truskawkowa / frużelina wiśniowa / budyń waniliowy / czekolada mleczna / czekolada biała / czekolada deserowa / kajmak (skład: mąka pszenna, jaja, mleko, cukier, masło, wanilia)
MARCHEWKOWE - bezmleczne skład: marchewki, jaja, cukier, mąka pszenna, olej roślinny, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cynamon
Babeczki można udekorować dowolną dekoracją. Samym KREMEM, białym, kolorowym, posypanym posypką, dekoracją z MASY CUKROWEJ - na płasko lub 3D a nawet wydrukami jadalnymi. Szczegóły uzgadniane indywidualnie. Wycena indywidualna.
SMAKI CAKE POPSÓW
CZEKOLADOWY - BROWNIE połączone z mascarpone lub nutellą (wersja bardzo słodka) (skład: masło, cukier, kakao, mąka pszenna, jaja, czekolada)
WANILIOWE - na bazie ciasta waniliowego babkowego połączone z mascarpone (skład: jaja, jogurt naturalny, olej roślinny, mąka pszenna)
POLEWA KLASYCZNA CZEKOLADOWA (deserowa, mleczna lub biała)
POLEWA KOLOROWA LUB ŚNIEŻNO BIAŁA - na bazie CANDY MELTS
CIASTKA RĘCZNIE DEKOROWANE
KRUCHE WANILIOWE - (masło 82%, cukier, mąka pszenna, proszek do pieczenia, jaja, ekstrakt waniliowy)
KRUCHE KAKAOWE - (masło 82%, cukier, mąka pszenna, proszek do pieczenia, jaja, kakao)
MIGDAŁOWE - (masło 82%, cukier, mąka pszenna, proszek do pieczenia, jaja, prawdziwy marcepan, ekstrakt migdałowy)
SMACZNEGO!!! :D