Smaki Naszych Wypieków
TORTY
LEKKIE
MALINOWY - bita śmietana z dużą ilością malin; (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna, maliny, cukier puder)
OWOCE LEŚNE - mus z bitej śmietany, frużeliny borówkowej i truskawkowej; (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna, frużelina borówkowa, frużelina truskawkowa, cukier puder)
TRUSKAWKOWY - mus z bitej śmietany i frużeliny truskawkowej (w sezonie, kawałki świeżych truskawek) (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna, frużelina truskawkowa + świeże truskawki - w sezonie, cukier puder)
CZARNA PORZECZKA - mus z bitej śmietany i sosu z czarnej porzeczki; (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna, czarna porzeczka, cukier puder)
GRUSZKOWY - mus z bitej śmietany i sosu z gruszki Poir Williams; (skład przełożenia: śmietana kremówka 30%, żelatyna, gruszka Poir Wliams, cukier puder)
MIGDAŁOWY - bita śmietana w smaku migdałowym i płatki migdałów / opcjonalnie: cienka warstwa frużeliny truskawkowej (skład przełożenia: kremówka 30%, ekstrakt migdałowy, żelatyna, cukier puder)
MANGO - mascarpone na kremówce oraz pulpa mango (skład przełożenia: kremówka 30%, mascarpone, pulpa mango, nieco cukru pudru)
BORÓWKOWY - mascarpone na kremówce z dużą ilością borówki amerykańskiej (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, borówki, cukier puder)
WEGAŃSKIE:
ZA DOPŁATĄ
KOKOSOWY BEZMLECZNY - krem z mleczka kokosowego z puszki (skład przełożenia: mleczko kokosowe z puszki 82%, agar - agar, cukier puder lub ksylitol puder do wyboru)
NERKOWCE - krem z mleczka kokosowego z puszki zagęszczony zblendowanymi orzechy nerkowca agar - agar, cukier puder lub ksylitol puder do wyboru, orzechy nerkowca)
MALINOWY - krem z mleczka kokosowego z puszki z dodatkiem malin (skład przełożenia: mleczko kokosowe z puszki 82%, agar - agar, cukier puder lub ksylitol puder do wyboru, maliny)
STRIACIATELLA - krem z mleczka kokosowego z puszki z czekoladą deserową (skład przełożenia: mleczko kokosowe z puszki 82%, agar - agar cukier puder lub ksylitol puder do wyboru, czekolada deserowa)
SŁODSZE:
CZEKOLADA DESEROWA - mascarpone na kremówce z dodatkiem rozpuszczonej czekolady deserowej (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada deserowa 70%, nieco cukru pudru)
CZEKOLADA MLECZNA - mascarpone na kremówce z dodatkiem rozpuszczonej czekolady mlecznej - bez dodatkowego cukru (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada mleczna)
CZEKOLADA BIAŁA - mascarpone na kremówce z dodatkiem rozpuszczonej czekolady białej - BARDZO DELIKATNY smak białej czekolady (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, czekolada biała)
TRUFLOWY - mascarpone na kremówce, rozpuszczone cukierki truflowe - bez dodatkowego cukru (skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, cukierki truflowe)
MASŁO ORZECHOWE - mascarpone na kremówce, prawdziwe masło orzechowe, kawałki orzeszków ziemnych
(skład przełożenia: kremówka 30%, żelatyna, mascarpone, masło orzechowe, orzechy ziemne)
ORZECHOWY - mascarpone na kremówce, pasta z orzecha laskowego 100% (skład: kremówka 30%, mascarpone, orzech laskowy 100%, cukier puder, żelatyna)
DODATKI do wyboru:
OWOCE: maliny, borówki amerykańskie, truskawki, wiśnie
FRUŻELINY - warstwa na biszkopcie: wiśniowa, truskawkowa, borówkowa
CHRUPIĄCE KULECZKI: mleczna czekolada, biała czekolada, deserowa czekolada, solony karmel, owocowe
CHRUPKA - warstwa z wafli francuskich z pastą orzechową
BISZKOPTY do wyboru:
KAKAOWY, JASNY, BEZGLUTENOWY, NA JAJACH PRZEPIÓRCZYCH (za dopłatą)
Każdy tort można wykonać BEZ CUKRU, dodając zamiast niego KSYLITOL - za dopłatą.
Smaki na mleczku kokosowym możemy zrobić z żelatyną albo z AGAR - AGAR.
Uwzględniamy indywidualne nietolerancje pokarmowe i alergie.
NA ZAMÓWIENIE ZROBIMY TORT WEGAŃSKI
BABECZKI
CZEKOLADOWE z nadzieniem opcjonalnie: frużelina borówkowa / frużelina truskawkowa / frużelina wiśniowa / budyń waniliowy / czekolada mleczna / czekolada biała / czekolada deserowa (skład: mąka pszenna, kakao, jaja, mleko, cukier, cukier waniliowy, masło, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, kawałki czekolady deserowej)
WANILIOWE z kawałkami czekolady deserowej lub nadzieniem opcjonalnie: frużelina borówkowa / frużelina truskawkowa / frużelina wiśniowa / budyń waniliowy / czekolada mleczna / czekolada biała / czekolada deserowa / kajmak (skład: mąka pszenna, jaja, mleko, cukier, masło, wanilia)
MARCHEWKOWE - bezmleczne skład: marchewki, jaja, cukier, mąka pszenna, olej roślinny, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, przyprawa do piernika, cynamon
Babeczki można udekorować dowolną dekoracją. Samym KREMEM, białym, kolorowym, posypanym posypką, dekoracją z MASY CUKROWEJ - na płasko lub 3D a nawet wydrukami jadalnymi. Szczegóły uzgadniane indywidualnie. Wycena indywidualna.
SMAKI CAKE POPSÓW
CZEKOLADOWY - BROWNIE połączone z mascarpone lub nutellą (wersja bardzo słodka) (skład: masło, cukier, kakao, mąka pszenna, jaja, czekolada)
WANILIOWE - na bazie ciasta waniliowego babkowego połączone z mascarpone (skład: jaja, jogurt naturalny, olej roślinny, mąka pszenna)
POLEWA KLASYCZNA CZEKOLADOWA (deserowa, mleczna lub biała)
POLEWA KOLOROWA LUB ŚNIEŻNO BIAŁA - na bazie CANDY MELTS
CIASTKA RĘCZNIE DEKOROWANE
KRUCHE WANILIOWE - (masło 82%, cukier, mąka pszenna, proszek do pieczenia, jaja, ekstrakt waniliowy)
KRUCHE KAKAOWE - (masło 82%, cukier, mąka pszenna, proszek do pieczenia, jaja, kakao)
MIGDAŁOWE - (masło 82%, cukier, mąka pszenna, proszek do pieczenia, jaja, prawdziwy marcepan, ekstrakt migdałowy)
SMACZNEGO!!! :D